Associació d'ajuda a persones saharauis amb discapacitat

La Ministra d’Afers Socials del Front Polisario visita Algemesí

El proper dilluns 19 de febrer Baida Embarec Rahal, Ministra d’Afers Socials del Front Polisario, visitarà Algemesí convidada per  l’ONG AAPSD (Associació d’Ajuda a  Persones Saharauís amb Discapacitat). En aquesta visita estarà acompanyada per Mohammed Fadel Bakay, que és el responsable dels projectes de cooperació que l’AAPSD desenvolupa en els campaments de refugiats.

            La visita s’iniciarà de manera oficial el dilluns a les 12:30, amb la recepció que tindrà lloc en l’ajuntament d’Algemesí, i que comptarà  amb la presència de l’alcaldessa Marta Trenzano i els membres de la corporació municipal. Per la vesprada tindrà lloc un reunió de treball amb els membres de l’AAPSD, on es tractaran temes de cooperació i del nou projecte d’equips de treball als campaments que l’AAPSD vol posar en marxa a partir de l’any que ve. La jornada del dilluns finalitzarà amb una xerrada al Casino Lliberal, a les 19:00, on la Ministra i Mohammed Fadel explicaran la situació del poble saharauí als campaments i la lluita per la llibertat que porten endavant des de fa 42 anys.

            Aprofitant aquest visita a Algemesí, també tindrà lloc l’endemà dimarts dia 20 una reunió de treball amb el diputat provincial de cooperació, Emili Altur, per tal que els responsables de la Diputació de València puguen conéixer de primera mà la situació del poble saharauí als campaments.

Aquesta visita s’emmarca en el projecte que l’ONG d’Algemesí duu a terme en els campaments de refugiats del Sàhara occidental. La trajectòria de l’associació en aquesta tasca solidària començà a l’octubre de 2012, quan es realitzà una primera visita als campaments de refugiats del Sàhara Occidental, i ha continuat amb visites anuals als campaments, els anys 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 per atendre a les més de 100 famílies que estan incloses en el programa d’ajuda.

L’ONG “AAPSD” (Associació d’Ajuda a  Persones Saharauís amb Discapacitat) és una associació que tracta d’ajudar a persones, majoritàriament xiquets i xiquetes, amb discapacitat profunda que viuen en els campaments de refugiats  del Tindouf. Aquesta associació està formada majoritàriament per persones d’Algemesí, encara que també hi ha membres de València i d’altres pobles de La Ribera.

L’AAPSD es financia mitjançant l’apadrinament dels xiquets (8,3 € al mes) i tots els recursos que s'aconsegueixen s’inverteixen en els projectes d’ajuda.


¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Learn more

I understand

Aviso Legal / Política de Cookies / Política de privacidad 

Seguridad de la página de inicio