Associació d'ajuda a persones saharauis amb discapacitat

L’ONG d’Algemesí AAPSD visita de nou els campaments de refugiats del Sahara occidental

Els cooperants de l’ONG valenciana AAPSD (Associació d’Ajuda a  Persones Saharauís amb Discapacitat) visiten de nou els campaments de refugiats del Sahara Occidental. L’equip de treball enviat aquesta vegada l’AAPSD està format per un fisioterapeuta i dos cooperants al càrrec de la intendència del viatge, que eixiran el divendres 14 de desembre des de l’aeroport de Barcelona.

Aquest nou viatge de l’AASPD (el nové des de que començaren amb el projecte de cooperació a l’octubre del 2012) és molt important, no sols per la feina que es durà a terme en el campaments, amb les famílies i els xiquets discapacitats. En aquest nou viatge l’AAPSD es produirà la primera reunió  de coordinació amb l’equip de treball permanent format per personal saharauí que l’AAPSD va posar en marxa en el passat viatge d’abril. Aquest equip, format per treballadores socials saharauís, té la tasca de continuar al llarg de l’any amb l’atenció de les famílies amb xiquets amb discapacitat profunda. Aquest equip de treball està coordinat “in situ” pel Ministeri d’Afers Socials del Frente Polisario.

A més, en aquest viatge l’AAPSD signarà el conveni de col·laboració per a la construcció del nou edifici de la Direcció de Cooperació del Frente Polisario. Aquest edifici estarà dedicat a l’atenció als cooperants en els campaments de refugiats del Sahara Occidental, i es construirà en part amb els fons que l’AAPSD va recaudar el passat mes de setembre en el Festival Solidari Mariola Rock.

El viatge d’enguany també serà molt útil per comprovar l’evolució positiva dels xiquets dels diferents campaments que ja porten 6 anys rebent el tractament dissenyat per l’equip mèdic de l’AAPSD. El tractament té dues vessants: la cadira ortopèdica d’estructuració corporal, que prevé possibles malformacions corporals, i les rutines fisioterapèutiques, que palien discapacitats psicomotrius.

Els cooperants han tornat el 17 de desembre. Una vegada arribats a casa, els membres de lAAPSD analitzaran la situació en la qual es troba el projecte, i començaranla preparació del proper viatge, planificat per al maig del 2019, amb energies renovades per l’èxit del projecte.

 


¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Learn more

I understand

Aviso Legal / Política de Cookies / Política de privacidad 

Seguridad de la página de inicio