Associació d'ajuda a persones saharauis amb discapacitat

L’ONG AAPSD (Associació d’Ajuda a  Persones Saharauís amb Discapacitat.) ha participat un any més en la Caravana per la Pau que ha eixit de València amb destinació als campaments de refugiats del Sahara Occidental. Aquesta iniciativa solidària l’organitzen les ONG valencianes implicades en la  solidaritat amb el Poble Saharauí, i és possible gràcies a la solidaritat de milers de persones i entitats.

AAPSD: 8 anys de solidaritat amb el poble saharauí

Al llarg d’esta setmana ha arribat finalment als campaments de refugiats saharuís  del Tindouf la Caravana per la Pau 2020 amb tota l’ajuda que les ONGs valencianes enviaren al juny de l’any passat en solidaritat amb el poble saharuí. Aquest retard s’ha degut a tots els problemes que ha causat la pandèmia mundial, i que ha dificultat l’enviament de mercaderies i bens comestibles entre l’estat espanyol i Algèria.

Aquest passat cap de setmana l’ONG AAPSD (Associació dAjuda a Persones Saharauís amb Discapacitat.) ha participat en la Caravana per la Pau que ha eixit de València amb destinació als campaments de refugiats del Sahara Occidental. Aquesta iniciativa solidària l’organitza la Federaciód’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià, FASPS-PV, i és possible gràcies a la solidaritat de milers de persones i entitats.

El camions de la “Caravana per la Pau”han eixit el diumenge 7 d’abril de Paterna amb aliments arreplegats per tot el País Valencià, junt amb material escolar, i diversos projectes per a ser enviat als campaments de refugiats saharahuís en Tinduf.

L’AAPSD porta col·laborant en aquest iniciativa des del 2013. En aquesta ocasióha invertit vora 15.000 €que s’han traduït en 10.200 Kg de material sanitari, higiènic i menjar imperible, com lentilles, oli, sucre o arròs. Aquesta xifra se suma als  vora 28.000 kg que l’AAPSD ha enviat en el conjunt de les 6 caravanes anteriors.

L’ONG “AAPSD”(Associació dAjuda a Persones Saharauís amb Discapacitat) és una associació que tracta d’ajudar a persones, majoritàriament xiquets i xiquetes, amb discapacitat profunda que viuen en els campaments de refugiats  del Tindouf. Aquesta associació es va crear a l’any 2012, i està formada majoritàriament per persones d’Algemesí, encara que també hi ha membres de València i d’altres pobles de La Ribera.

L’AAPSD actua directament en els campaments de refugiats a través d’un programa de lliurament periòdic de material destinat a millorar l’atenció domiciliària (medicines, alimentació, bolquers, etc). Però, la principal actuació és el programa de tallers de formació dirigits a personal sanitari i a familiars, impartits pels fisioterapeutes de l’associacióA més, aquest programa es complementa en la construcció de cadires adaptades a les persones amb discapacitat, segons un prototip creat pels membres de l’AAPSD. Es tracta de, mitjançant aquestes cadires, millorar substancialment el dia a dia d’aquestes persones i paliar les malformacions associades a les seues enfermetats. En les visites als campaments s’ensenya als fusters locals a construir-les amb material que tenen al seu abast en els campaments, i a les famílies, com utilitzar-les.

La trajectòria de l’associacióen aquesta tasca solidària començà a l’octubre de 2012, quan es realitzà una primera visita als campaments de refugiats del Sahara Occidental, i ha continuat amb visites anuals als campaments, dels anys 2013 al 2018, per atendre a les més de 100 famílies que estan incloses en el programa d’ajuda.

L’AAPSD es financia mitjançant l’apadrinament dels xiquets (8,3 €al mes) i tots els recursos que s'aconsegueixen s’inverteixen en els projectes d’ajuda.

 

El passat divendres 29 de maig una vegada més l'AAPSD va enviar la #CaravanaSolidaria #CaravanaPerLaPau cap als campaments #Saharauis. Més de 14.000 kg de menjar i productes de primera necessitat. 

 

 

Caravana per la Pau – 4 de MARÇ 2017

El dissabte 4 de març l’ONG AAPSD (Associació d’Ajuda a  Persones Saharauís amb Discapacitat.) ha participat en la Caravana per la Pau que ha eixit de València amb destinació als campaments de refugiats del Sahara Occidental. Aquesta iniciativa solidària l’organitza la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià, FASPS-PV, i és possible gràcies a la solidaritat de milers de persones i entitats.

El camions de la “Caravana per la Pau” han eixit el dissabte 4 de març de Paterna amb aliments arreplegats per tot el País Valencià junt amb material escolar, i diversos projectes per a ser enviat als campaments de refugiats saharahuís en Tinduf.

L’AAPSD porta col·laborant en aquest iniciativa des del 2013. En aquesta ocasió ha invertit vora 15.000 € que s’han traduït en 12.000 Kg de material sanitari, higiènic i menjar imperible, com lentilles, oli, sucre o arròs. Aquesta xifra és pràcticament el mateix que l’AAPSD havia enviat en el conjunt de les 5 caravanes anteriors, en les quals el material enviat havia costat al voltant de 14.000 € i havia suposat un enviament d’uns 13.000 Kg de material i menjar.

Des de l’ONG volem donar les gràcies a totes les persones que feu possible aquest projecte solidari: socis, col·laboradors, amics i familiars que ens doneu suport. També volem agraïr a l’ajuntament d’Algemesí per haver-nos facilitat la furgoneta per carregar part del material, a la cooperativa Consum per facilitar-nos la compra i transport del menjar i material higiènic, a l’oficina de La Caixa de Corbera pel suport econòmic i a la comunitat educativa del CEIP Mestalla de València pels diners que ens han donat per col·laborar en la caravana.  A tots, moltes gràcies. Tot açò no seria possible sense vosaltres.

 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Learn more

I understand

Aviso Legal / Política de Cookies / Política de privacidad 

Seguridad de la página de inicio