Associació d'ajuda a persones saharauis amb discapacitat

Caravana solidaria 2020

El passat divendres 29 de maig una vegada més l'AAPSD va enviar la #CaravanaSolidaria #CaravanaPerLaPau cap als campaments #Saharauis. Més de 14.000 kg de menjar i productes de primera necessitat. 

 

 

L’ONG d’Algemesí AAPSD aporta 10.200 kg a la Caravana per la Pau

Aquest passat cap de setmana l’ONG AAPSD (Associació dAjuda a Persones Saharauís amb Discapacitat.) ha participat en la Caravana per la Pau que ha eixit de València amb destinació als campaments de refugiats del Sahara Occidental. Aquesta iniciativa solidària l’organitza la Federaciód’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià, FASPS-PV, i és possible gràcies a la solidaritat de milers de persones i entitats.

El camions de la “Caravana per la Pau”han eixit el diumenge 7 d’abril de Paterna amb aliments arreplegats per tot el País Valencià, junt amb material escolar, i diversos projectes per a ser enviat als campaments de refugiats saharahuís en Tinduf.

L’AAPSD porta col·laborant en aquest iniciativa des del 2013. En aquesta ocasióha invertit vora 15.000 €que s’han traduït en 10.200 Kg de material sanitari, higiènic i menjar imperible, com lentilles, oli, sucre o arròs. Aquesta xifra se suma als  vora 28.000 kg que l’AAPSD ha enviat en el conjunt de les 6 caravanes anteriors.

L’ONG “AAPSD”(Associació dAjuda a Persones Saharauís amb Discapacitat) és una associació que tracta d’ajudar a persones, majoritàriament xiquets i xiquetes, amb discapacitat profunda que viuen en els campaments de refugiats  del Tindouf. Aquesta associació es va crear a l’any 2012, i està formada majoritàriament per persones d’Algemesí, encara que també hi ha membres de València i d’altres pobles de La Ribera.

L’AAPSD actua directament en els campaments de refugiats a través d’un programa de lliurament periòdic de material destinat a millorar l’atenció domiciliària (medicines, alimentació, bolquers, etc). Però, la principal actuació és el programa de tallers de formació dirigits a personal sanitari i a familiars, impartits pels fisioterapeutes de l’associacióA més, aquest programa es complementa en la construcció de cadires adaptades a les persones amb discapacitat, segons un prototip creat pels membres de l’AAPSD. Es tracta de, mitjançant aquestes cadires, millorar substancialment el dia a dia d’aquestes persones i paliar les malformacions associades a les seues enfermetats. En les visites als campaments s’ensenya als fusters locals a construir-les amb material que tenen al seu abast en els campaments, i a les famílies, com utilitzar-les.

La trajectòria de l’associacióen aquesta tasca solidària començà a l’octubre de 2012, quan es realitzà una primera visita als campaments de refugiats del Sahara Occidental, i ha continuat amb visites anuals als campaments, dels anys 2013 al 2018, per atendre a les més de 100 famílies que estan incloses en el programa d’ajuda.

L’AAPSD es financia mitjançant l’apadrinament dels xiquets (8,3 €al mes) i tots els recursos que s'aconsegueixen s’inverteixen en els projectes d’ajuda.

 

L’ONG d’Algemesí AAPSD visita de nou els campaments de refugiats del Sahara occidental

Els cooperants de l’ONG valenciana AAPSD (Associació d’Ajuda a  Persones Saharauís amb Discapacitat) visiten de nou els campaments de refugiats del Sahara Occidental. L’equip de treball enviat aquesta vegada l’AAPSD està format per un fisioterapeuta i dos cooperants al càrrec de la intendència del viatge, que eixiran el divendres 14 de desembre des de l’aeroport de Barcelona.

L’ONG d’Algemesí AAPSD reb 6.000 € de l’associació cultural Mussol de Banyeres de Mariola

L’ONG d’Algemesí AAPSD ha rebut de l’associació cultural Mussol (Música i Solidaritat) de Banyeres de Mariola 6.000 €, que es destinaran a la construcció d’un centre d’atenció als cooperants en els campaments de refugiats del Sahara Occidental i a la resta de projectes solidaris que l’AAPSD porta endavant als mateixos campaments.

Aquesta donació s’ha produït en el marc del Festival de Música Mariola Rock, que l’associació Mussol organitza anualment a Banyeres de Mariola, i que cada any dedica la seua recaptació a una ONG valenciana.

L’edició d’enguany, que se celebrà el passat 15 de setembre, comptà amb la participació dels membres de l’AAPSD, que montaren el seu stand en les activitats que es dugueren a terme durant el dia (vermut solidari i el dinar de germanor) i després també estigueren presents als concerts explicant la seua tasca solidària als campaments de refugiats.

Tant l’associació Mussol com l’AAPSD han mostrat la seua satisfacció per l’èxit d’aquesta iniciativa, ja que s’han superat les expectatives de recaptació. El president de l’AAPSD, Carlos Girbés, ha declarat que “estem molt agraïts a l’associació Mussol per haver triat el nostre projecte solidari com a destinatari de la seua donació enguany, i, per la nostra banda, estem oberts a vindre cada any a explicar el que fem als campaments i la lluita del poble saharaui per la seua llibertat”

 

L’ONG d’Algemesí AAPSD inaugura una exposició de quadres sobre els habitants dels campaments del Sahara Occidental

L’ONG d’Algemesí AAPSD inaugura aquest dijous 19 d’octubre a les 20:00 h. al Museu de la Festa d’Algemesí una exposicióde quadres sobre els habitants dels campaments del Sahara Occidental creats per l’artista local Xavier Ferragud. Amb aquest exposició Ferragud vol acostar una vintena de biografies d’habitants dels campaments de refugiats del Sàhara occidental, al nord d’Àfrica, amb els seus pinzells.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Learn more

I understand

Aviso Legal / Política de Cookies / Política de privacidad 

Seguridad de la página de inicio